Kako izbrati prave otroške rolerje

2019-06-14

Kako izbrati prave otroške rolerje

Na policah trgovin najdemo rolerje najrazličnejših stilov, oblik in značilnosti. Vendar je izbira pravih rolarjev v veliki meri odvisna od uporabnikove usposobljenosti in velikosti, zato se potrebe otrok zelo razlikujejo od potreb odraslih.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako izbrati popolne drsalke za otroke.

1. Izberite pravi tip rolerjev. Izbirate lahko med rolerji z različnim številom koleščk, ki vplivajo na ravnotežje, agilnost in jih izberemo na podlagi stopnje znanja.

2. Poišči nasvet strokovnjakov. Obiščite bližnjo dobro založeno trgovino in prosite prodajalce za nasvet pri izbiri.

3. Poskrbite za dobro oporo v gležnju. Zvini gležnjev so med pogostejšimi poškodbami pri drsanju na ledu. Ceneni rolerji so pogosto šibki prav na tem področju, če pa že ravno ne kupujete rolerjev za bodočega športnika (temveč le za občasno rolanje) ni potrebe po nakupu dragih in prestižnih rolerjev. Pametno je najti dobro razmerje med ceno in kvaliteto.

4. Rolerji naj bodo prave velikosti. Napačna velikost je najpogostejši vzrok za poškodbe. Če rolerji otroku ne bodo prav, ne pomaga niti ustrezna podpora gležnja.

5. Rolerje naj otrok poizkuša z istim tipom nogavic, s katerim bo kasneje tudi rolal. Rolerje naj si nadene in z njimi tudi vstane. V stoječem položaju morajo ponujati dovolj prostora za prste a kljub temu lepo in tesno objeti nogo, da ni prostora za plesanje noge. Peta se ne sme dvigniti. Pametno je, da nogi pustite še nekaj prostora za rast in kupite rolerje, ki so številko ali dve večje od popolnega fita.

V vsakem primeru je bolje, da nakupujete v trgovini z izkušenimi prodajalci. Vljudno vabljeni v našo trgovino iTAK Šport, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri pravih rolerjev za vašega otroka.

OGLEJ SI OTROŠKE ROLERJE