Nujni pripomočki, ki jih morate imeti v hokejski torbi

2019-10-08

Nujni pripomočki, ki jih morate imeti v hokejski torbi

Vaša torba za hokejsko opremo je eden najpomembnejših kosov opreme. V njej so vaše drsalke, čelada in ščitniki, v njej pa so tudi vsi hokejski dodatki, ki so lahko ključnega pomena, da vas držijo na ledu in čim dlje od klopi.

Nujni pripomočki v hokejski torbi

Lepilni trak, trak za palico in škarje

Kolikokrat ste bili v slačilnici in slišali: "Kdo mi posodi lepilni trak?" Ne bodite tisti, ki si ves čas sposoja trak od drugih. Trak za palico vam omogoči dodaten oprijem ploščka. Bistri lepilni trak se uporablja za pritrditev nogavic in tesnejše pritrditev ščitnikov za golenico. Oba sta nujna za skoraj vsakega igralca. Majhen par škarij pa še dodatno olajša ravnanje s trakom.

 

Vezalke za drsalke

Nič ni hujšega kot strgana vezalka tik preden se podate na led. Takrat boste veseli, če boste v torbi nosili rezervni par.

Brusilni kamen

Brusilni kamen je pametna dopolnitev vaše hokejske torbe. Verjetno že veste, da oblikovalci hokejskih drsališč niso pretirano poskrbeli za vaše drsalke. Odseki betona, po katerih se boste morali sprehoditi, bodo obrabili robove drsalk. Izogibajte se »preluknjanim pnevmatikam« v ključnem trenutku tekme igre. Brusilni kamen sicer ne nadomesti ustreznega ostrenja drsalk, je pa odličen za hitro popravilo.

Ščitniki za rezila

Ne le da ščitniki podaljšajo življenjsko dobo rezila, temveč tudi rešijo preostalo hokejsko opremo (vključno s torbo), da je vaše drsalke ne režejo in razrežejo. So pametna naložba.

 

Nadomestna rezila za drsalke

Ne glede na to, ali jih preprosto obrabite po uporabi ali pa se nenadoma poškodujejo, boste na koncu potrebovali nadomestno rezilo. Rezervni par rezil je odlična ideja, ki jo lahko nosite v torbi, še posebej, če veliko drsate.

Nekateri proizvajalci, kot na primer Bauer, na svojih drsalcih uporabljajo sprostitvene sisteme, tako da lahko igralci v nekaj sekundah zamenjajo svoja rezila na klopi. Bauer uporablja Tuukovo držalo Lightspeed Edge, z enostavnim sprožilcem.

Če nimate para drsalk z odstranljivimi rezili, boste potrebovali pravo orodje - običajno ključ.

Hokejski plošček

Če ste vsakič prvi igralec na ledu - in tudi če niste - so vedno koristni rezervni hokejski ploščki. Nosite dva ali tri in začnite z igro.

 

Plastenka vode

Dobra plastenka vode je obvezen dodatek. Veliko se boste znojili in morali boste napolniti vse izgubljene tekočine. Plastenke za stiskanje so dobra izbira, še posebej, če nosite kletko. Prav pridejo tudi, kadar si vašo vodo sposojajo soigralci. V tem primeru je namreč praktično, če lahko svoj del vode dozirajo z razdalje.

 

Pripomočki za osebno higieno

Milo, potovalna steklenička šampona in deodorant bodo pomagali, da bo zmenek po tekmi uspešen, osebna higiena pa na visokem nivoju.

 

Razpršilo proti rošenju vizirja

Hiter nanos razpršila proti megli je med menjavami pomembna za igralce, ki so pristaši vizirjev. Nanesite ga s krpo iz mikrovlaken, da na vašem vizirju ne nastanejo praske.

 

Rezervna brisača

Rezervna brisača je zelo priročna. Z njim lahko obrišete svoj vizir in znoj z obraza. Brisače so odlične tudi za ohranjanje suhih rezil po tekmi, kar jim bo pomagalo pri boju z rjo.

 

Tako, vaša torba je napolnjena! Zdaj pa brž na led!