Splošni pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

Polno ime: iTAK ŠPORT trgovina in storitve d.o.o.

Skrajšano ime: iTAK Šport d.o.o.

Sedež podjetja: Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana

Sedež uprave: Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana

Poslovne enote:

iTAK Šport Ljubljana, Kajuhova 32R, 1000 Ljubljana

iTAK Šport Padova, Via Guglielmo Geremia 2, Padova, Italija

Davčna številka: 71998578

Davčni zavezanec: DA

Matična številka: 3357589000

     1. Splošne informacije

Splošni pogoji spletne trgovine iTAK ŠPORT d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in veljajo za prodajo blaga, objavljenega na spletni strani www.itaksport.si, spletni trgovini podjetja iTAK Šport d.o.o., Pot ob železnici 30a, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju iTAK Šport). Z uporabo spletne trgovine iTAK Šport, se kot uporabnik strinjate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja, ter da se z njimi v celoti strinjate. Velja, da z oddajo naročila v spletni trgovini, v kakršni koli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

     2. Naročanje blaga (potek nakupa)

Ponudba iTAK Šport spletne trgovine, se zaradi narave poslovanja spreminja hitro in pogosto. Ob registraciji v sistem iTAK ŠPORT d.o.o., obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Nakup preko spletne trgovine itaksport.si je možen brez registracije, ko uporabnik lahko uporabi način »Hiter nakup« ali z registracijo na naši spletni strani.

Ko uporabnik izbere želeni izdelek, ga enostavno prenese v voziček s klikom na gumb »Dodaj v voziček«. Ko je artikel v vozičku, sistem izpiše celoten strošek nakupa, skupaj s stroški dostave in ponudi 2 možnosti:

 • ogled vsebine vozička, s klikom na gumb »Voziček«,
 • nadaljevanje nakupa, s klikom na gumb »Na blagajno«.

Po kliku na gumb »Voziček« sistem izpiše povzetek oz. vsebino nakupovalnega vozička. Tukaj lahko uporabnik spreminja količino artiklov, ki jih želi kupiti ali jih izbriše iz nakupovalnega vozička. V tej rubriki lahko uporabnik uveljavlja tudi veljavne kupone in sicer z vpisom kode, ki jo najde na samem kuponu.

S klikom na gumb »Naprej«, uporabnik nadaljuje z nakupom. Sistem uporabnika vpraša za naslov dostave in naslov plačila, ponudi pa tudi možnost spremembe naslova za dostavo in plačilo. S klikom na gumb »Naprej«, sistem uporabnika vodi do naslednjega koraka »Dostava«, kjer ponudi na izbiro 2 možnosti:

 • osebni prevzem, ki je brezplačen,
 • dostava preko hitre pošte, ki jo zagotavlja GLS, po ceniku objavljenem na naši spletni strani, pod rubriko »Dostava«.

Na tem koraku je za nadaljevanje nakupa potrebno prebrati tudi »Splošne pogoje poslovanja« in v kolikor jih uporabnik sprejme, mora odkljukati kvadratek, da soglaša s splošnimi pogoji poslovanja. 

S klikom na gumb »Naprej« sistem uporabnika vodi do naslednjega in zadnjega koraka, kjer izbere način plačila:

 • Nakazilo preko bančnega računa
 • Plačilo po povzetju – za blago plačate ob prejemu izdelkov
 • Plačilo preko Pay Pal sistema ali plačilo s kreditno kartico
 • Varno plačilo preko sistema Activa. Uporabnik bo preusmerjen na varni sistem Activa, kjer bo lahko izvedel plačilo za naročene izdelke

Po plačilu in oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec možnost preklicati naročilo v roku 1 (ene) ure.

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave, pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

 1. Načini plačila, cene in akcijske ponudbe

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu pri katerem velja spletna cena,
 • z nakazilom na račun iTAK ŠPORT d.o.o. (po dani ponudbi oziroma predračunu) pri katerem velja spletna cena,
 • s kreditno kartico, pri katerem velja spletna cena spletna cena,
 • Paypal, pri katerem velja spletna cena,
 • plačilo po povzetju, pri katerem velja spletna cena.

 Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Spletna cena velja za vse člane iTAK ŠPORT d.o.o. Član postane uporabnik z registracijo v spletni trgovini iTAK ŠPORT d.o.o. Cene na spletu so enake cenam v naših poslovalnicah. Vse cene v Spletnem centru iTAK ŠPORT d.o.o. vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Akcijske ponudbe v spletni trgovini iTAK Šport d.o.o. so lahko dnevne, tedenske ali mesečne in se oblikujejo v odvisnosti od razpoložljive zaloge in povpraševanja po določenih artiklih.
Podjetja oziroma zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko oziroma davčno številko.

 1. Odstop od nakupa in vračilo blaga 

Kupec ima pravico in dolžnost v primeru da želi od nakupa odstopiti, da brez navedbe razloga v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) prodajalca najkasneje v 15 dneh obvesti, da bo vrnil kupljeno blago (na kontaktni e-naslov info@itaksport.com). Blago je potrebno vrniti v nadaljnjih 30 dneh od obvestila o vračilu blaga. Možnost vračila ne velja za že uporabljene artikle in za elektronske dele, ki niso več originalno zapakirani. Blago mora biti obvezno vrnjeno v originalni embalaži.

 V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrneš. Zadošča, da nas najkasneje v 15 dneh obvestiš (na e-mail naslov info@itaksport.com ali na iTAK Sport d.o.o., Ob Železnici 30a, 1000 Ljubljana, Slovenija) o odstopu od pogodbe, blago pa nam lahko vrneš še v nadaljnjih 30 dneh.

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je iTAK Sport d.o.o., Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana, Slovenia.

Blago moraš vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja za že uporabljene artikle in za elektronske dele, ki niso več originalno zapakirani. Blago mora biti obvezno vrnjeno v originalni embalaži. Morebitne stroške vračila krije kupec.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh po prejemu obvestila o vračilu blaga oz. po prejemu vrnjenega blaga. V ITAK Šport d.o.o. omogočamo tudi zamenjavo artikla.

 Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom (zunanjost pošiljke), potem TAKOJ reklamirajte pošiljko kurirju. Kurir bo na licu mesta sestavil reklamacijski zapisnik o poškodbi pošiljke. V primeru skritih poškodb pošiljke pa je prejemnik dolžan pisno obvestiti dostavno službo v reklamacijskem roku 8 dni, šteto od dneva prejema pošiljke dalje s pogojem, da predhodno z nami skupno ugotovimo, da je poškodba po našem mnenju nastala izključno v času, ko je bila pošiljka v posesti dostave.

 1. Garancija

 Za artikle je veljavnost garancije 1. leto od dneva nakupa, razen če ni drugače navedeno na garancijskih listih ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.

Garancija preneha veljati v primeru malomarnega ravnanja z izdelki, nepravilne uporabe, mehanske poškodbe ali okvar s prisotnostjo višje sile. Prav tako preneha veljati garancija v primeru, če se izdelek predela ali da izdelek vgradi nepooblaščena oseba (v primeru vgradnje blaga pooblaščene osebe naj se račun vgradnje glasi na kupca izdelka).

Iz garancije so izvzeti izdelki, ki so izpostavljeni stalni obrabi: lesene hokejske palice, kompozitne hokejske palice, floorball palice, hokejski loparčki, floorball lopatke, koleščka, ležaji in podobno. O tem se posvetujte z našimi prodajalci.


Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

Če želiš pošiljko vrniti na naše stroške, to storiš tako, da se o tem dogovoriš z nami na telefonski številki: +386 59 094 030 ali info@itaksport.com. V skladu s tem dogovorom bomo na tvoj naslov poslali kurirja, ki bo prevzel pošiljko.

Drugačen način vračila na naše stroške ni možen.

Postopek vračila artikla:

 • Ob vračilu artikla prodajalcu (iTAK Šport d.o.o.), moraš priložiti kopijo računa.
 • Naslov za vračilo blaga prodajalcu je iTAK Sport d.o.o., Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana, Slovenija.
 • Priporočamo, da uporabiš dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripraviš za transport (pri tem lahko uporabiš originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo).
 • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Za vse dodatne informacije se lahko brez zadržkov obrnete na nas: +386 59 094 030 oziroma na elektronski naslov info@itaksport.com.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V nasprotnem primeru je za spore pristojno sodišče v Ljubljani.

 

 1.  Obdelava osebnih podatkov

 

Za potrebe poslovanja ponudnik zbira naslednje uporabnikove podatke:

            •          ime in priimek,

            •          naslov in kraj bivanja,

            •          naslov elektronske pošte (uporabniško ime),

            •          kontaktno telefonsko številko,

            •          geslo v šifrirani obliki,

            •          ter ostale podatke, ki jih vnesete na relevantne obrazce na spletni strani.

 

Z registracijo in/ali z oddajo naročila na spletni strani izrecno soglašate, da lahko ponudnik pridobljene osebne podatke (ime in priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov, kontaktna telefonska številka in morebitne druge podatke, ki ste jih ponudniku posredovali za namene izpolnitve pogodbe – naročila), razen za namene pogajanj za sklenitev pogodbe ali za izpolnitev pogodbe – naročila (kot določeno v 10. členu veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov), uporabi tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporablja ponudnik (obveščanje prek telefona, SMS in drugih mobilnih sporočil, tiskanih medijev, nenaslovljene in naslovljene direktne pošte, elektronske pošte itd.), ter za potrebe z neposrednim trženjem povezane statistične in tržne analize, marketinško profiliranje in segmentacijo. Na ta način bomo poskrbeli, da boste o naših aktualnih ponudbah ves čas primerno obveščeni, hkrati pa boste obveščeni zgolj o ponudbah izdelkov, ki najbolj ustrezajo vašim željam.  

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli brezplačno prekličete s klicem na telefonsko številko +386 59 094 030.

Preklic soglasja za neposredno trženje prek elektronske pošte uredite:

            •          s posredovanjem povratne elektronske pošte – kot odgovor na konkretno elektronsko sporočilo, ki ga ob vsakokratni izvedbi neposrednega trženja prejme s strani ponudnika, in/ali;

            •          z izpolnitvijo spletnega obrazca, povezava do katerega je navedena v vsakem elektronskem sporočilu, ki ga ob izvedbi neposrednega trženja prejme s strani ponudnika.

Ponudnik bo vašo željo po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja za namen neposrednega trženja prek dotičnega oziroma vseh oglaševalskih kanalov ter vas o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Pri tem ne nastanejo nobeni stroški. 

 

 1. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 1. Piškotki in oglaševanje

Itaksport.si uporablja piškotke, v katerih shranjuje informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika.

 1. Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@itaksport.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 iTAK ŠPORT d.o.o.